Punca pencemaran

26 Apr 2012


7.3 Punca Pencemaran Alam Sekitar di Kampung Batu Berendam, Melaka Tengah, Melaka

Pembakaran pokok tua di kawasan ladang untuk tujuan penanaman semula banyak partikel jelaga. Partikel jelaga ini boleh diterbangkan pada jarak yang jauh oleh angin .

Dalam laman web ini ,kita akan membincangkan punca pencemaran udara, langkah mengatasi dan kesan tehadap semua benda hidup. PUNCA PENCEMARAN UDARA

Rangka Pendahuluan. T

- Pembebasan gas-gas seperti gas karbon monoksida, karbon dioksida , sulfur oksida hidrokarbon dan lain-lain.

Video tentang pencemaran dan punca dari aktiviti manusia

Toksin datang dari pelbagai sumber. Menurut kajian yang dibuat oleh pakar pemakanan dan disahkan pula oleh Persatuan Pengguna Pulau Pinang, toksin datangnya dari:

Punca utama yang mengakibatkan pencemaran nuclear merupakan pembuangan sisa nuclear yang haram. Bahan yang telah digunakan oleh reactor nuclear masih mempunyai kuasa .

punca-punca pencemaran air

Pencemaran bau menyebabkan ketidakselesaan kepada penduduk di persekirannya. Bau yang busuk dan menjijikan menyukarkan pernafasan. Udara tercemar dan mengganggu .

Akta Kualiti Alam Sekeliling 1974 mengandungi peruntukan yang bertujuan mencegah, menghapus, mengawal pencemaran serta memperbaiki kualiti alam sekeliling dan dari .

Perkembangan ekonomi dunia bergantung kepada industri-industri yang menghasilkan barang untuk dieksport atau untuk aktiviti perniagaan domestik.

PENJANAAN KUASA . Hampir kesemua tenaga elektrik dihasilkan dengan membakar bahan api fosil seperti gas asli, minyak dan arang batu. Loji-loji janakuasa jenis ini .

And the earth

SOALAN 2 Pengenalan. ?Kita tidak mewarisi bumi kita ini daripada nenek moyang kita,tetapi sebaliknya kita Punca pencemaran hanya mampu meminjamnya daripada anak cucu kita?.

a). Senaraikan seberapa banyak pencemaran alam yang anda ketahui. Pengenalan Dalam usaha mengejar kemajuan negara dan meningkatkan taraf hidup penduduk,kegiatan ekonomi dan .

Gambar-gambar Punca Pencemaran Udara

K Punca pencemaran ebelakangan ini pencemaran alam sekitar semakin berleluasa di bumi kita ini,Merangkumi pencemaran tanah,air,udara dan bunyi.Jika dilihat di media massa dan media .

Definisi pencemaran air Menurut Wikipedia Ensiklopedia, pencemaran air ialah pencemaran yang berlaku di sungai, tasik dan laut. Lokasi Punca pencemaran berair sering disalah anggap .

Punca Pencemaran (i) Kelemahan dasar negara berpunca daripada kurangnya bantuan dari pihak Kerajaan Negeri, undang-undang asas yang tidak mencukupi dan struktur .
backlinks:


TAGS


-

Author

Follow Me

Search

Recent Post